Kosten

Particulier

Afhankelijk van de vraag of uw fiscale inkomen onder een bepaalde norm zit kunt u in aanmerking komen voor gefinancierde rechtshulp.

Krijg ik gefinancierde rechtshulp?

Afhankelijk van de vraag of uw fiscale inkomen onder een bepaalde norm zit kunt u in aanmerking komen voor gefinancierde rechtshulp.

In de praktijk betekent dit dat de overheid aan de advocaat een vergoeding betaalt, waarbij de cliënt een eigen bijdrage krijgt opgelegd. De eigen bijdrage varieert in hoogte afhankelijk van het inkomen. Uw advocaat zal onderzoeken of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand. Op rvr.org vindt u informatie hierover.

Wat als ik geen gefinancierde rechtshulp krijg?

Als u niet in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand zal de advocaat de werkzaamheden verrichten op basis van een uurtarief. In het eerste gesprek zal dit uurtarief met u afgesproken worden.

Een eerste adviesgesprek van 20 minuten is voor iedereen kosteloos, daarvoor zal dus geen nota verzonden worden. Pas vanaf de intake zullen kosten in rekening worden gebracht.

Indien er een procedure volgt, wordt tevens griffierecht in rekening gebracht.  Dat zijn kosten die aan de rechtbank voldaan moeten worden. Op rechtspraak.nl kunt u de actuele griffierechten vinden.

Ondernemers

Als ondernemer komt u helaas niet in aanmerking voor een zogenaamde toevoeging. De advocaat zal de werkzaamheden verrichten op basis van een uurtarief. In het eerste gesprek zal dit uurtarief met u afgesproken worden.

Heeft u een rechtsbijstandsverzekering dan verzorgt Sleeswijk Visser Advocaten de rest

Indien u beschikt over een rechtsbijstandsverzekering heeft u het recht van vrije advocaat keuze zodra het inschakelen van een advocaat nodig is. Dit houdt in dat u onder bepaalde omstandigheden de mogelijkheid heeft om uw eigen advocaat in te schakelen in overleg met de verzekeraar.

Sleeswijk Visser Advocaten zal voor u contact opnemen met de verzekeraar en de overdracht en alles daaromheen voor u afwikkelen, de zaak overnemen en voortzetten. De financiële afwikkeling zal ook rechtstreeks met de verzekeraar afgehandeld worden.